Ką verta žinoti apie vilną?

1. Įprasta manyti, kad vilna šiurkšti ir "kandanti". Šiuo metu gaminiams iš vilnos naudojama ypatingai švelni ir maloni liesti švelniakailių merinosų veislės avių vilna. Jos auginamos šilto klimato sąlygomis Australijoje ir N.Zelandijoje. Ši vilna yra itin plona, apie 7 kartus plonesnė už kitas vilnos rūšis ir viena iš švelniausių, kadangi jos tankis mažesnis negu kitų rūšių. Labai populiari ir kupranugarių vilna, kuri iš natūralių vilnų yra švelniausia. Ji išgaunama iš ypatingai švelnios ir minkštos kupranugario pavilnės.

2. Vilna pasižymi higieniškumu dėl joje esančio natūralaus riebalo lanolino. Jis saugo vilnos plauką nuo nešvarumų kaupimosi.

3. Lanolinas – naturalūs vilnos riebalai plačiai naudojamas vaistų pramonėje ir kosmetikoje.

4. Gaminiai iš natūralios vilnos pasižymi oro laidumu. Tai garantuoja organizmo aprūpinimą deguonimi, suteikia vartotojui  komforto jausmą.

5. Vilna pasižymi unikaliomis drėgmę sugeriančiomis ir išgarinančiomis savybėmis. Nejaučiama drėgmė, ilgai išlieka jaukumo ir sausumo pojūtis.

6. Gaminiai iš vilnos palaiko optimalią kūnui temperatūrą. Atvėsus orams neleidžia sušalti, o esant karštiems - perkaisti. Dėl šios savybės vilnoniai gaminiai išlieka populiarūs visame pasaulyje.

7. Vilna dėl jos teigiamų savybių naudojama kūdikių drabužėliams gaminti. Ypač vertinamos vilnonės kojinytės, pirštinės, kepurytės.

8. Vilna yra atspari ugniai ir nepralaidi garsui, todėl naudojama ne tik tekstilės pramonėje, bet ir statybose.